
Exercitii pentru fese
Pastrarea tonicitatii acestor muschi este de mare importanta pentru silueta. Si tocmai acesti muschi sunt predispusi sa si-o piarda. Aceasta regiune este predispusa la depuneri de grasime si la formarea celulitei, care da un aspect atat de neplacut tesuturilor.
Exercitii pentru coapse
Este o regiune foarte delicata, muschii isi pierd rapid tonicitatea, iar celulita se instaleaza foarte repede. Am putea s-o numin “casa celulitei”.• Pastreaza dreapta pozitia corpului pe tot parcursul zilei, iar in timpul noptii incearca sa stai culcata pe spate, astfel incat sanii sa nu fie presati. Pentru a avea un tonus de invidiat, trage umerii inapoi. Exercitiile fizice sustinute au efecte pozitive asupra musculaturii pieptului: poti inota sau poti executa exercitii de tonifiere a bustului, utilizand gantere.
• In timpul dusului, alterneaza apa calda cu cea rece, indreptand jetul spre decolteu. Astfel, vei asigura tonifierea tesutului muscular si stimularea circulatiei. Din cand in cand poti apela la un peeling pentru regenerarea celulelor, dar evita sfarcurile si areola mamara. Aplica o lotiune de corp hidratanta sau o crema speciala pentru sani si maseaza usor, cu miscari circulare.
• Pentru a avea sani cat mai frumosi trebuie sa ai in vedere cateva lucruri: evita sa faci plaja in timpul verii fara sa utilizezi o crema cu factor de protectie UV, nu executa miscari de gimnastica bruste. Alti factori care iti pot afecta aceasta zona atat de sensibila sunt baile fierbinti, pozitiile incorecte ale corpului (de exemplu, incrucisarea bratelor), precum si o alimentatie inadecvata.
• Sutienul este accesoriul indispensabil pentru frumusetea sanilor. De aceea, acesta trebuie sa fie cat mai confortabil, masura ta, deoarece un sutien mai mic iti comprima sanii. Inainte de a cumpara un sutien este bine sa-l probezi. De asemenea, la sfarsitul zilei, acesta nu trebuie sa lase urme rosii sau cute pe piele. Daca practici un sport, opteaza pentru un sutien special care sa-ti sustina sanii.
• Stati drept, nu inconvoiati spatele. Tinand spatele drept veti ridica si muschii pectorali. Altfel, acesti muschi isi pierd din tonicitate si sanii “cad”.
Exercitiul 1
Pozitia de plecare: in picioare, bratele indoite, palmele lipite intre ele la nivelul pieptului, degetele in sus. Apasati energic o palma peste cealalta, ca si cum ati dori sa striviti ceva intre ele.
Exercitiul 3
Pozitia de plecare: o fandare cu picoirul drept indoit si cel stang intins spre spate. Corpul putin inclinat inainte. Duceti bratul stang intins paralel cu corpul. Bratul drept, cat mai sus, spre spate, sariti pe loc, inversand pozitia picioarelor si a bratelor.
Reveniti la pozitia de plecare.
Durata: de 20 de ori la dreapta si de 20 de ori la stanga.
Exercitiul 4
Pozitia de plecare: in picioare, picioarele departate, bratele de-a lungul corpului. Bratele se ridica la verticala. Aplecati corpul inainte, ducand bratele intinse intre picioare cat mai in spate si cat mai aproape de sol. Nu indoiti genunchii! Inspirati la ridicarea mainilor, expirati la coborarea lor.
Durata: 20 de flexiuni